Argument ASOCIATIA-ANGUS

Creșterea animalelor este o problemă de REPRODUCȚIE / Reproducția este o problemă de politică ALIMENTARĂ;

Creșterea animalelor și cultura pământului era în trecut singura metodă de supravețuire a populației. În prezent aceste domenii s-au dovedit a fi tot mai căutate și mai profitabile.

Sectorul agriculturii și creșterii animalelor este într-o continuă expansiune datorită proiectelor susținute de către guverne care atrag investitori către aceste ramuri. Omul dintotdeauna a consumat carne și indiferent de schimbările ce se vor petrece de-a lungul anilor d.p.d.v.climatic,monetar etc.acest aliment rămâne baza alimentației umane.

DE CE RASA ANGUS?

  • Este cea mai populară rasă de vite pentru carne din lume(75% din efectivele de vite pentru carne);
  • Oferă un mix de caracteristici care satisfac nevoile majorității producătorilor moderni de carne de vită;
  • Mare adaptabilitate la orice condiții de mediu;
  • Ușor de întreținut-nu necesită adăposturi sofisticate;
  • Vacă de pășune-pășunează toată perioada anului iarbă verde și uscată;
  • Pășunat neselectiv –tip de pășunat prin tăiere(cositoare) stil regrowth care face ca iarba să regenereze față de pășunatul prin extragere –ripping;
  • Conversia furajelor în carne foarte bună;
  • Rezistentă la frig excesiv,umiditate și căldură;
  • Rasă rustică cu trăsături naturale alese;
  • Temperament liniștit, docilă, blândă, prietenoasă;
  • Longevitate mare(bătrâna Granny, mama rasei Angus din Scoția a trăit 29 de ani a fătăt 25 de viței, 24 au supravețuit);
  • Înălțimea medie-130-150 cm;
  • Greutatea vacilor 600-800 kg;
  • Membre scurte, schelet fin;
  • Acherată (fară coarne-caracter genetic –transmite la descendenți);
  • Culoare neagră și roșie;
  • Fertilitate mare, vacile sunt foarte bune mame, capacitate bună de alăptare;
  • Fătări ușoare – fără distocii;
  • Greutatea vițeilor la naștere 28-32-kg;
  • Viței viguroși, supt natural 6-8 luni, viteză mare de creștere, creștere rapidă;
  • Spor mediu zilnic 1250-1500gr.-mare capacitate de producție;
  • Greutatea la înțărcare (6-8 luni) 300-350kg;
  • Greutatea la vârsta de 16-17 luni=650kg.(greutatea de sacrificare)-rasă precoce;
  • Randament la sacrificare în carcasă-65-76%;
  • Carne în carcasă 5/1 (cel mai mare randament);
  • Carne naturală, marmorată,(caracter genetic) suculentă, gustoasă o face a fi cea mai apreciată pentru grătar;
  • Carne de calitate PREMIUM care se obține prin furajarea vitelor pe pășune(grassfeed);
  • Pretabilitatea rasei Angus la hibridare,un caracter foarte important pentru obținerea de hibrizi comerciali valoroși, cu oricare din rasele existente în România, face din rasa Angus obțiunea numărul unu în alegerea fermierilor.

  • Galerie Foto